For første gang i historien skal der bo mennesker på Christiansholm. Størstedelen af de nye boliger kommer til at ligge oven på en række nye, moderne haller. Boligerne får udsigt til vandet og tæt kontakt til et indre grønt byrum og til en fælles taghaver på toppen af hallerne. De grønne tage på hallerne vil fungere som en slags privat gård med højbede og opholdsområder for beboerne – lidt i stil med det, der kendes fra den typiske københavnerkarré. På øens nordlige og sydlige side opføres Operahusene og Kanalhusene, der er mindre rækkehuse på to til tre etager med udsigt til henholdsvis Operaparken og havnekanalen Trangraven. 

VARIERET ARKITEKTUR

 

Boligtyperne bliver varierede med kanalhuse og loftlejligheder samt både små boliger, almene boliger og store boliger i flere planer.

Boligernes arkitektur er udført af det prisbelønnede arkitektfirma Cobe og er inspireret af Christianshavns pakhuse og gavlprofiler. Tagformerne springer i højden og giver en varieret profil mod havneløbet.

De første boliger forventes indflytningsklare i andet halvår af 2023, mens de sidste forventes klar i løbet af 2024.

UNIKKE MATERIALER

 

Facaderne på PAPIRØENs nye boliger er inspireret af Holmens og Christianshavns gamle pakhuse i teglsten og de tidligere industrielle haller på øen. De nye boligers unikke teglsten udvikles i samarbejde med Petersen Tegl – et familieejet dansk teglværk, som gennem ni generationer har fremstillet mursten og specialløsninger. Den kulbrændte tegl er ru og stoflig og udformes med relief, så der skabes et rigt farve- og skyggespil i facaden. Teglen bindes sammen med en lys mørtel, der spiller sammen med den lyse beton, som bl.a. bruges til gavlaltaner samt andre dele af byggeriet. Vinduesrammer, balustre og lofter i arkader forventes udført med en særlig lak, som får en mørk og varm tone og en let ru metallisk overflade, der bryder lyset forskelligt hen over dagen. Plankegulvene på altaner og terrasser forventes udført i en træsort, der gråner og patinerer med tiden.

Billederne er foreløbige illustrationer.


Læs mere i artiklerne KULBRÆNDING, ENGOBERING OG FORDYBNINGER – SÅDAN BLEV CHRISTIANSHOLMERSTENEN SKABT, ARKITEKTEN HAR ORDET


UDSIGT TIL HELE HAVNEN

PAPIRØEN ligger fremskudt i havneløbets knæk, så man kan overskue det meste af havnen derfra i både nordlig og sydlig retning. Mod nord ses Frederiksstadens pakhusfacader, Amalienborg, Kastellet, Langelinje, Operaen og Holmen. Mod syd ses Grønlandske Handels Plads, Den Sorte Diamant, Christianshavn og regeringsbygningerne på Slotsholmen. Direkte overfor ligger Det Kongelige Teaters skuespilhus, flankeret af Nyhavn og Kvæsthusbroen, som via Inderhavnsbroen kun er få minutters gang væk.