Et dramatisk byggeri med indendørs og udendørs bassiner skal give unikke badeoplevelser midt i Københavns Havn. I det nordvestlige hjørne af PAPIRØEN, tættest på Operaen, kommer et 5.000 kvadratmeter stort vand-kulturhus og havnebad med ikonisk arkitektur tegnet af de japanske arkitekter Kengo Kuma & Associates. Det kommunale byggeri skal også inkludere wellness- og foreningsfaciliteter.

Det er Ejendomsfonden Vandkulturhuset Papirøen, der står bag byggeriet.


For mere information om Vand-kulturhuset
www.vandkulturhusetpapirøen.dk
Kontakt info@vandkulturhusetpapiroen.dk


Vand-kulturhuset består af teglstubbe, der svæver på en let glaskonstruktion. Stubbene er uden tydelig front og bagside og giver forskellige udtryk set fra forskellige perspektiver. Teglsten er udeladt rundt omkring på byggeriet for at efterlade kighuller og lukke sollys ind i dagtimerne – og omvendt lade lyset stråle ud fra åbningerne efter mørkets frembrud. Imellem stubbenes toppe skal der ligge et hævet udendørs bassin med opvarmet klorvand.

Vandoplevelsen fortsætter udenfor på kajen, hvor der etableres et havnebad med forskellige bademuligheder til både børn og voksne. I husets foreningstårn indrettes mødelokaler samt større forsamlingslokale og træningslokale.


Foreløbige illustrationer: Kengo Kuma & Associates og Vilhelm Lauritzen Arkitekter se mere www.vandkulturhusetpapirøen.dk