Et dramatisk byggeri med indendørs og udendørs bassiner skal give unikke badeoplevelser midt i Københavns Havn. I det nordvestlige hjørne af PAPIRØEN, tættest på Operaen, kommer et 5.000 kvadratmeter stort vandkulturhus og havnebad med ikonisk arkitektur tegnet af de japanske arkitekter Kengo Kuma & Associates. Det kommunale byggeri skal også inkludere wellness- og foreningsfaciliteter.

 


For mere information om Vandkulturhuset
www.vandkulturhusetpapirøen.dk
Kontakt info@vandkulturhusetpapiroen.dk


Vandkulturhuset består af teglpyramider, der svæver på en let glaskonstruktion. Pyramiderne er uden tydelig front og bagside og giver forskellige udtryk set fra forskellige perspektiver. Teglsten er udeladt rundt omkring på byggeriet for at efterlade kighuller og lukke sollys ind i dagtimerne – og omvendt lade lyset stråle ud fra åbningerne efter mørkets frembrud. Imellem pyramidernes toppe skal der ligge et hævet udendørs bassin med opvarmet havvand.

Vandoplevelsen fortsætter udenfor på kajen, hvor mindre havnebassiner i varierende dybde ligger som terrasser og møder havnen på en måde, der opløser overgangen mellem land og vand.


Foreløbige illustrationer: Kengo Kuma se mere www.vandkulturhusetpapirøen.dk