Kransen er hejst, tak til alle


Flankeret af byggekraner og i strålende solskin bød Mikael Dahl-Jensen, projektdirektør i NCC, velkommen til rejsegilde på PAPIRØEN fredag 22. april 2022.

–I gamle dage troede man, at rejsegilder kunne berolige onde ånder. I dag markerer vi, at byggeriet skrider frem helt efter planen, og at håndværkerne trods flere bølger af corona har opretholdt produktionen. For blot ti måneder siden var Christiansholm stadig en flad holm, og nu står der ti bygningskroppe, som rejser sig op til 41 meter i vejret. Tak for det, indledte projektdirektøren.


Bygherren

Klaus Kastbjerg fra UNIONKUL, der sammen med Danica Ejendomme og Nordkranen er bygherrer på PAPIRØEN, supplerede.

–Faktisk er det vildt, at vi er nået så langt og i dag kan stå her i dette smukke byggeri på Christiansholm, som jo er PAPIRØENs oprindelige navn tilbage fra 1600-tallet, hvor den fik navn efter Christian VI, der ejede øen eller holmen, som en lille ø jo hedder, sagde Klaus Kastbjerg og pegede på de i den grad synlige bygninger på øen.

–Med en sådan central placering og med smukke huse omkring os skylder vi, at vi også i den sidste fase af byggeriet gør os umage og tænker på detaljerne. I den forbindelse vil jeg gerne sig tak til alle, der har hjulpet, kæmpet og arbejdet for, at vi er kommet så langt.

Entreprenøren

Palle Bjerre Rasmussen, direktør for NCC Danmark, kom i sin tale til rejsegildet meget direkte ind på opgavens karakter.

–Bygninger som dem her på øen er ikke noget, vi bygger hver dag. For os som entreprenører er det uhyre spændende at stå for et projekt, hvor vi for alvor kan vise, hvad vi kan. Vi er stolte af at være én af de ganske få entreprenører, der kan håndtere projekter i den her kategori – både hvad størrelse og kompleksitet angår. Derfor fejrer vi i dag de kloge hænder, der skaber et byggeri som dette. Alle kan være stolte uanset hvad, man har bidraget med. De kommende ejere, lejere, brugere og gæster har i sandhed noget at se frem til. Vi har nået fuld højde på øens første tårn, kransen er hejst, vi har rejsegilde. Tak til alle, sagde han.

Alle bygninger - på nær Operahusene mod nord og Kanalhusene mod syd - vil i øvrigt nå deres endelige højde inden sommerferien.

Arkitekten

Tilbage i 2015 vandt Cobe arkitektkonkurrencen om fremtidens byggeri på PAPIRØEN, og det var en både stolt og ydmyg grundlægger af Cobe, arkitekt Dan Stubbergaard, som brugte rejsegildet til at gøre status - og til at sige tak.

–Undervejs er jeg blevet stillet mange spørgsmål. Fx hvorfor skal facaderne være skrå, er det nu også nødvendigt med så store mængder tegl, og hvorfor skal der være så højt til loftet i hallerne? Jeg håber, alle i dag kan se kvaliteterne i det, der er ved at blive bygget. Det er en ære at ha´ været med. Tak til alle, som har hjulpet med at rejse dette enestående byggeri, lød det fra arkitekten.

Formanden

Bjørn Petersen, formand for AKB København, brugte sin tale ved rejsegildet til at rose de byrum, som PAPIRØEN skaber.

–Og vi vil gøre alt for, at de 84 almene boliger på øen bliver opfattet som et fyrtårn, der kan inspirere byggerier andre steder i landet. Alene det, at vi har at gøre med arkitektur, der nyfortolker brugen af tegl og beton, sætter jeg stor pris, som formanden udtrykte det.

PAPIRØEN emmede af tak. Mange tak.


Læs om den arkitektoniske vision i artiklen ARKITEKTEN HAR ORDET og den specialudviklede Christiansholmersten i artiklen KULBRÆNDING, ENGOBERING OG FORDYBNINGER – SÅDAN BLEV CHRISTIANSHOLMERSTENEN SKABT

Se de ledige ejerboliger

Kontakt mæglerne fra Home og Realmæglerne


Læs artikel om grundstensnedlæggelse på de almene boliger: ALMENE BOLIGER MED SUVERÆN BELIGGENHED PÅ VEJ TIL PAPIRØEN

Dyk ned i udlejningsprocessen på KAB’s hjemmeside, hvor det også er muligt at tilmelde sig nyhedsbrevet for de almene boliger.


PAPIRØEN udvikles til et nyt bykvarter i hjertet af havnen.

Her opføres ejerboliger, almene boliger, hotel, parkeringskælder i to etager, nye grønne arealer og markedshaller til butikker, restauranter, caféer og kulturliv.

Velkommen i 2024!


Tekst: Søren Egert / NXT // Foto: Jonathan Grevsen og Stine Skøtt Olesen/ NXT