Fornem pris til Byggeskolen på PAPIRØEN


Der bliver vidt og bredt lagt mærke til Byggeskolen for børn og unge 360˚, som har base i Kedelsmedjen på PAPIRØEN.


Christianshavns Lokaludvalgs Anerkendelsespris 2020 tilfalder således Byggeskolen, som giver københavnske folkeskoleelever mulighed for at stifte bekendtskab med de fagligheder, der folder sig ud på en stor byggeplads.

BIBIANA PAPIRØEN Anerkendelsespris - messing skilt

Det er Fonden BIBIANA Danmark, som sammen med bygherre på PAPIRØEN står bag skolen i den gamle Kedelsmedje. Siden 2011 har BIBIANA Danmark arbejdet med børnebrugerinddragelse i kultur, kunst og arkitektur, og på Byggeskolen tilbyder de undervisning i korte og lange forløb til børn på alle klassetrin. Byggeskoleeleverne følger nybyggeriet og områdefornyelsen fra idefasen til færdigt byggeri i forløb, der når 360 grader rundt om byggeriet.

Skulderklap og hurra

Jane Rud, skoleleder for Byggeskolen, siger, at skoleeleverne er nysgerrige gæster på byggepladsen.

–Anerkendelsesprisen er et stort skulderklap. I begrundelsen bliver det nævnt, at vi via vores arbejde på PAPIRØEN udbreder kendskabet til byggeprocesser og håndværksfag med udgangspunkt i byplanlægningen på Christianhavn. Tak for det og hurra for alle de dygtige byggeskoleelever, lyder det fra en glad Jane Rud.

Klaus Kastbjerg fra UNIONKUL, der sammen med Danica Ejendomme og Nordkranen er bygherre på PAPIRØEN, siger, at BIBIANA Danmark og folkene bag har et hjerte, der brænder for sagen.

–Vi har alle et ansvar for at inspirere den unge generation og åbne dørene, så de med egen krop kan mærke alternativer til gymnasiet. Børn har godt af at lære, at der er plads til og brug for forskellige interesser og fagligheder. En byggeplads som PAPIRØEN emmer af liv og forskellige håndværk. Man mærker, at håndværkerne spiller en vigtig rolle i byggeriet, og det illustrerer meget godt, at vi jo ikke allesammen absolut skal være jurister, som han udtrykker det.


Læs om Børnenes byggeskole 360˚ i artiklen PAPIRØENS EGEN BYGGESKOLE HOLDER TIL I KEDELSMEDJEN


PAPIRØEN udvikles til et nyt bykvarter i hjertet af havnen.

Her opføres ejerboliger, almene boliger, hotel, parkeringskælder i to etager, nye grønne arealer og markedshaller til butikker, restauranter, caféer og kulturliv.

Velkommen i 2024!


Tekst: Søren Egert / NXT // Foto: BIBIANA og Stine Skøtt Olesen / NXT