Træer, buske og planter flytter ind


PAPIRØEN som byggeplads betragtet fylder mindre og mindre.

I takt med at mere og mere belægning bliver lagt, og flere og flere bygninger kan tages i brug, ændrer øen sig fra arbejdsområde til bykvarter.


Projektdirektør Tobias Berner Hansen, NCC, giver en status på byggeriet, mens han fra en af taghaverne gennemgår byggeriet, som det ser ud for ham.

–PAPIRØEN begynder først og fremmest at ligne de visualiseringer, vi har lænet os op ad helt fra første arbejdsdag på byggepladsen. I dag kan man som beboer bevæge sig rundt på belægninger mellem fx hotellet og Operahusene, og takket være belægningerne fremstår øen allerede nu som et sted, der inviterer indenfor, fortæller Tobias Berner Hansen.

Himmel og lys

Taghaverne er næsten klar til brug. Kraner har hejst mindre træer, buske, rullegræs og sågar legepladselementer op, så haverne er meget tæt på at kunne byde velkommen i det grønne, hvor træer med paradisæbler fuldender billedet af noget frodigt.

–Når arbejdet med taghaverne er afsluttet, bevæger vi os ned på jorden og tager fat på det grønne torv centralt på øen. Vi planter 20 store træer på torvet, fortæller Tobias Berner Hansen.

Midt i det hele, midt på torvet, står Yggdrasil, et stort asketræ, der i den nordiske mytologi er kendt som livets træ. Det vokser bogstaveligt talt ud af PAPIRØENS kælderområde og stræber efter både himmel og lys.


PAPIRØEN udvikles til et nyt bykvarter i hjertet af havnen.

Her opføres ejerboliger, almene boliger, hotel, parkeringskælder i to etager, nye grønne arealer og markedshaller til butikker, restauranter, caféer og kulturliv.

Velkommen i 2024!


Tekst: Søren Egert / NXT // Foto: Dragør Luftfoto og Stine Skøtt Olesen / NXT