The Paper Island Pop Up: Sommer på PAPIRØEN


Til juni vil PAPIRØEN genåbne som en urban oase for Københavns beboere. Bag initiativet står teamet The Paper Island Pop Up med en klar vision om at skabe et nyt, levende og indbydende miljø, der inviterer både lokale og besøgende til at udforske og nyde det, PAPIRØEN har at byde på.


PAPIRØENs transformation er på mange måder et udtryk for den udvikling, som København historisk og kulturelt har gennemgået. Fra skibsværft til krigshospital, fra kanonopbevaring til papirlager – og i nyere tid fra industriområde til populært streetfood-venue. Nu er øen så klar til at tage næste skridt mod en mere kulturelt berigende oplevelse, hvor kunst, musik og kulinariske højdepunkter smelter sammen med boliger i en unik atmosfære. Teamet fra The Paper Island Pop Up viser rundt i de kommende rammer og giver en smagsprøve på, hvad sommeren vil bringe.

En ny version af PAPIRØEN

Med sommerens nye tiltag ser vi begyndelsen på en ny æra for PAPIRØEN. Der vil være fokus på sundhed, moderne gastronomi og en række eksklusive arrangementer. Dette inkluderer tre smukke vogne i amerikansk retro-stil, som vil tilbyde et varieret udvalg af mad og drikkevarer samt fire store drivhuse ud mod vandet, som besøgende kan booke og nyde deres måltider i.

Gastronomien er i fokus for teamet, og mens de venter på, at vognene ankommer til øen, er The Paper Island Pop Up ved at underskrive de sidste aftaler med de helt rigtige samarbejdspartnere til sæsonen.

–Det har været vigtigt for os at finde den rigtige madoperatør, som kan bidrage med noget unikt og spændende til øen, siger Dan Husted.
–Det er heldigvis lykkedes at finde nogen, som vi mener kan levere på kvalitet, har sans for stedets atmosfære og kommer med den rette erfaring. Det bliver vildt godt, lover han.

The Paper Island Pop Up vil dog endnu ikke løfte sløret for, hvilke specifikke navne de kommer til at bringe i spil som operatører i vognene.
–Folk må holde spændingen lidt endnu og komme og hilse på, når vi åbner, griner han.

The Paper Island Pop Up tør dog godt nu allerede love, at man vil kunne drikke sig et køligt glas rosé og nyde lækker mad, som er tilberedt og udtænkt i takt med tidens ånd, ved fx at prioritere gode råvarer og bevidste grønne valg.

I den første tid vil madvognene være åbne fra kl. 12-21.00 med mulighed for at udvide til morgenmad fra kl. 9.00. Hen over sommeren udvikles området i takt med, at byens liv indtager øen, og der vil blandt andet komme strandstole, Oliventræer og borde-bænkesæt, som vil bidrage til at skabe forskellige udendørsrum på kajområdet.

Fra idé til virkelighed

Ud over gastronomi vil det nye bykvarter huse en række forskellige events, herunder træningsaktiviteter, koncerter og kulturelle oplevelser. I alt vil der være omkring 600 regulære siddepladser med mulighed for at bruge stedets tæpper og pudder på træbryggerne ud mod vandet.

The Paper Island Pop Up har skitseret og udviklet på konceptet en rum tid, og derfor er det også med store forventninger og lidt sommerfugle i maven, at de ganske snart kan byde københavnere ind i deres univers. Laura Lynggaard Normann, der er del af The Paper Island Pop Up-holdet, ser særligt frem til at kunne præsentere up-and-coming kunstnere, kreative og musikere, som alle skal sætte deres præg på området. Hele holdet ser frem til at se visioner bliver til virkelighed, og glæder sig mest af alt til at se folk nyde det, der opstår i det nye bykvarter.

 

Et erfarent team med dybe rødder i PAPIRØEN

Bag The Paper Island Pop Up står et erfarent team med dybe rødder i udviklingen af PAPIRØEN. Dan Husted og Frederik Schlütter var med til at starte Copenhagen Street Food i 2014 som hhv. Partner & Kreativ Direktør og Kultur & Programchef. Igennem to årtier har de været skabere og medskabere på en lang række kulturelle succeser, der har været med til at definere København som metropol. Med på holdet i denne omgang har de kaospilot Laura Lynggaard Normann, der har erfaringer fra musik- og restaurationsbranchen. Sammen arbejder de på at skabe et nyt, dynamisk miljø, der først og fremmest skal tilgodese øens beboere og Københavnere.

–Vi starter med at lave et sted for de lokale, altså københavnerne. Det har været vores vision fra starten af projektet, og det har vi udtænkt sammen med Klaus Kastbjerg. Med dem vil turister og andre nysgerrige besøgende komme til, og de er selvfølgelig også velkomne, forklarer Dan Husted.


PAPIRØEN udvikles til et nyt bykvarter i hjertet af havnen.

Her opføres ejerboliger, almene boliger, hotel, parkeringskælder i to etager, nye grønne arealer og markedshaller til butikker, restauranter, caféer og kulturliv.


Tekst: Christian Snæland og Siv Werner / NXT // Foto: Stine Skøtt Olesen / NXT