El-bilerne på PAPIRØEN får vilkår som ingen andre


PAPIRØEN stiler højt. Det gælder fx arkitekturen, materialevalg, udfoldelsesmuligheder i bred forstand – og antallet af ladestandere til el-biler.


–Alle boligparkeringspladser forsynes fra start med ladestandere, og samme dækningsgrad er mulig for gæsteparkering. Vi installerer som minimum 217 standere i øens parkeringskælder, og via såkaldt intelligent styring vil det teknisk være muligt at give bilerne den ladeeffekt, de har brug for uanset hvor mange, der lader op på samme tid, forklarer Klaus Kastbjerg fra UNIONKUL, der sammen med Danica Ejendomme og Nordkranen er bygherre på PAPIRØEN.

Byggeriet forventes afsluttet i første halvdel af 2024.

Grøn omstilling

–Grøn omstilling finder jo sted på alle niveauer, og el-biler vinder mere og mere indpas, så naturligvis prioriterer vi en løsning, der imødekommer et behov, som vokser konstant, siger Klaus Kastbjerg.

Ladestanderne på PAPIRØEN er ikke kun forbeholdt øens beboere. Der bliver også etableret et antal offentligt tilgængelige ladepunkter. På lidt længere sigt kan der blive tale om op til 100 gæste-standere.

Ladeoperatøren Clever etablerer de mange standere, som operatøren selv kalder en storskala-løsning. Særligt beboere høster fordelene ved, at løsningen indebærer Danmarks største ladenetværk. Ifølge Clever er bygherre på PAPIRØEN de første i Danmark, der har valgt, at alle beboere i øens private ejendomme skal have mulighed for at få strøm på elbilerne.

Det vil være muligt at lade på de offentlige ladepladser ved udgangen af 2023. Betaling foregår med en Clever-ladebrik eller via Clevers app.


PAPIRØEN udvikles til et nyt bykvarter i hjertet af havnen.

Her opføres ejerboliger, almene boliger, hotel, parkeringskælder i to etager, nye grønne arealer og markedshaller til butikker, restauranter, caféer og kulturliv.

Velkommen i 2024!


Tekst: Søren Egert / NXT // Foto: Stine Skøtt Olesen / NXT