Beliggenheden siger næsten det hele
PAPIRØEN ligger fremskudt i det, man kalder havneløbets knæk i Københavns Havn, hvorfra du har den længste, ubrudte udsigt i både nordlig og sydlig retning.
Mod nord ses Frederiksstadens pakhusfacader, Amalienborg, Kastellet, Langelinje, Operaen og Holmen. Mod syd ses Grønlandske Handels Plads, Den Sorte Diamant, Christianshavn og regeringsbygningerne på Slotsholmen. Direkte overfor ligger Det Kongelige Teaters skuespilhus, flankeret af Nyhavn og Kvæsthusbroen, som via Inderhavnsbroen kun er få minutters gang væk.
Filmene er optaget med drone. Alle højder skal behæftes med en hvis usikkerhed grundet dronens forudsætninger. Foreløbige illustrationer. Der vil ikke kunne støttes nogen ret på indholdet heraf i forbindelse med erhvervelse af ejendom eller indgåelse af lejekontrakt om lejemål på PAPIRØEN.
FÅ ET GLIMT AF UDSIGTEN
Klik udsigtspunkterne på kortet og se dronefilm af udsigten over Københavns Havn.
Udsigtspunkt 1
Udsigtspunkt 2
Udsigtspunkt 3
Udsigtspunkt 4
Udsigtspunkt 5
Udsigtspunkt 6
Udsigtspunkt 7
Udsigtspunkt 8
Papirøens højeste bygning bliver 41 meter, mens de resterende bygningskroppe ligger med en højde på cirka 30 meter. Vandkulturhuset består af flere pyramidetoppe, der varierer i højden fra mellem 24-30 meter.
Unikt nabolag
- indrammet af natur
Naboen mod nord, Operaparken, bringer bogstaveligt talt naturen helt tæt på. Parken rummer fx træer, små søer og stier, og varieret belysning sætter streg under, at her går du i en park ud over det sædvanlige.
Det grønne frirum lige ved siden af PAPIRØEN kommer i kraft af beplantningen til at minde os om, at året har fire årstider, og Operaparkens medfødte nysgerrighed på natur bliver understreget af, at parken har hele seks temaer, når det gælder beplantning: Den engelske Have, Hvid nordisk Skov, Rød nordamerikansk Skov, Egeskoven, Kirsebærlunden og Det tropiske Væksthus.
Refshaleøen og Langelinje indrammer udsigten mod nord, hvor selve indsejlingen til Københavns Havn breder sig i stor stil.
Helt tæt på ligger Philip de Langes Allé, hvor Det Kongelige Akademi holder til.
Frem til 1993 holdt den danske flåde til i nabolaget (Holmen), og i dag vidner bygninger, installationer og småøer om et helt enestående sted med en historie, man kan møde på næsten alle gadehjørner.
Læs mere om Operaparken hos A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formål og tegnestuen Cobe
Foreløbige illustrationer: Cobe
Genvejen til før og nu
Mod syd folder Christianshavns intense liv sig ud. Nutid og datid går også her arm i arm, og tættest på PAPIRØEN ligger Grønlandske Handels Plads. Engang kunne man lugte tørfisk, sild og skind. I dag holder Broens Gadekøkken sulten fra døren.
Faciliteterne fra dengang, handel prægede området, bærer navnet Nordatlantens Brygge og er et kulturhus med et stærkt nordisk DNA.
Christianshavns helt centrale del nyder godt af kanalerne og Vor Frelsers Kirke for ikke at tale om Christians Kirke, der majestætisk runder den lange Strandgade af.
Undervejs bliver PAPIRØENs unikke beliggenhed gjort synlig: Cykelbroen udgør genvejen til Nyhavn, Kongens Nytorv (Metro), Skuespilhuset, Amalienborg og Marmorkirken.
Læs mere om Nordatlantens brygge
Holmen - med overalt
PAPIRØEN grænser mod øst til Kuglegården, som er restaureret helt ned i detaljen. Det ses fx på gårdens porte, som har fået den originale okkergule farve tilbage. I sig selv er Kuglegården et levende eksempel på, hvordan et lukket, militært område nu er frit tilgængeligt.
Oprindeligt var eneste adgangsmulighed til Holmen med skib – til Christiansholm. Via en bro kom man så til Arsenaløen og dermed Kuglegården. Ser man godt efter, får man øje på den pompøse Kongeporten, opført 1742-46 og udsmykket med en buste af Christian VI.
Også mod øst præger vandet arkitekturen og et mangfoldigt dagligliv, hvor Kløvermarken er indenfor rækkevidde.
Læs mere om Kuglegården
Maritimt særpræg tæt på centrum
Cykelbroen trækker blikket mod vest og dermed mod Skuespilhuset, Ofelia Plads og promenader af egeplanker. Det maritime hænger ved, og pakhusene langs havneløbet giver deres bidrag til historien.
Overgangen fra Københavns Havn til et af hovedstadens mest eftertragtede kvarterer, Frederiksstaden, passerer Sankt Annæ Plads, og bydelens retvinklede gadenet træder i karakter i Bredgade, Amaliegade og Esplanaden. Midt i det hele understreger Amalienborg og Marmorkirken det næsten imposante ved Frederiksstaden.
Læs mere om Skuespilhusets arkitektur